Etiket Baskı Tasarımının Temel Kuralları



Etiket baskı, matbaa ve baskı dünyasında sık tercih edilen ürün grubu arasında yer alır. Etiketler oldukça geniş bir kullanım alanına sahip oldukları için bu ürün grubuna gösterilen ilgi ve alaka da oldukça fazladır. Etiketler gıda ürünlerinden, tekstil ürünlerine büyük ve küçük pek çok farklı sektördeki ürün ve obje üzerinde kullanılır. Bilgilendirici etiketler ürünlerin genellikle müşterilere tanıtımı amacıyla kullanılır. Bunun yanında etiket baskı bir markanın, küçük veya büyük bir işletmenin daha profesyonel durması, müşterilerinin aklında kalması ve etkileyici bir duruş yakalayabilmesi için de önemlidir. 

Etiket Baskı İşlemlerinde Tasarımın Önemi 

Etiket baskı hizmeti alınarak elde edilen ürünlerin beklenen etkileyici duruş, hedef kitleyi yakalama gibi etkilere erişebilmesi için başarılı bir tasarıma sahip olması çok önemlidir. Etiketler genellikle küçük boyutlu oldukları gibi ürün üzerinde ilk göze çarpan detay olmaları nedeniyle tasarımsal açıdan güçlü özelliklere sahip olmaları çok önemlidir. Kötü bir etiket baskı tasarımı oldukça kaliteli bir ürünün müşteri gözünde başarısız bir duruş yakalamasına neden olabilir. Bunun yanında son derece ortalama bir ürün iyi bir etiket baskı tasarımı ile satış rekorları kırarak marka sahibine büyük başarılar getirebilir. Etiketlerin üzerinde taşıdıkları bilgilerin doğruluğu kadar bunun müşterilere en doğru şekilde iletmesi de gerekir. Tüm bu nedenlerle etiket baskı işlemlerinde iyi bir tasarımcıdan destek almak, ürünün tasarlanma sürecinde aceleci davranmayıp, incelikli bir çalışma yürütmek önemlidir. 

Etiket Baskı Tasarımında Dikkat Çekici İpuçları

Etiket baskı tasarımı sürecine bir profesyonelden destek almak her zaman tavsiye edilir. Bu açıdan baskı işlemlerini yaptıracağınız online matbaa firmasından da destek alabilirsiniz. Eğer alanında uzmanlaşmış yeterince gelişmiş bir personel takımına sahipse bu firma da sizlere tasarım sürecinde destek sağlayabilir. Brosur.com.tr olarak bizler sektörde geçirdiğimiz uzun zaman içerisinde oldukça başarılı ve profesyonel bir ekibiz. Ekibimiz son teknoloji teknik ekipmanlara sahiptir. Bu sayede ortaya çıkan işler önce bizi sonra da müşterilerimizi memnun etmek konusunda oldukça başarılıdır. Etiket baskı işlemlerinizde, ihtiyaç duyduğunuz tasarım sürecinden başlayarak üretim ve gönderim sonuna kadar sizlere profesyonel bir hizmet sağlayabiliriz. Online matbaa ve organize matbaa alanında da gelişmeleri yakından takip eden firmamızın web sitesi üzerinden yüzlerce hazır etiket baskı tasarımını da inceleyebilir ve elinizdeki akıllı telefon üzerinden hızla siparişinizi verebilirsiniz. Etiket baskı tasarım çeşitlerini incelerken veya tasarım için profesyonel destek alırken dikkat etmeniz gereken birkaç ipucunu sizlerle paylaşacağız bu sayede markanız için en doğru baskı seçimlerini yapabilirsiniz.. 
 

etiket baskı tasarımında dikkat çekici ipuçları

 

Belirgin Logo ve Okunaklı Yazılar

Etiket baskı tasarım işlemlerinde etiket boyutu ile logonun ve diğer yazıların doğru puntolar ile yazılması çok önemlidir. Yazıların ve logonun doğru yerlere doğru şekilde yerleştirilmeleri de çok önemlidir. Estetik duruş kadar okunaklı olması gereken etiketlerde karmaşık yazı ve logo yerleştirmelerinden çekinin. İlk bakışta anlaşılabilen tasarımlar her zaman bir adım önde olur.

Doğru Renk Paletini Seçmek

Renkler insanların alışveriş sürecince direk olarak bilinçaltına etki eder. Bu nedenle etiket baskı tasarımında renk paletinin doğru seçilmesi oldukça önemlidir. Gıda sektöründe sıklıkla tercih edilen kırmızı rengin iştah açıcı olduğu söylenir. Bunun yanında mavi güven veren ve sakinleştiren yapısı ile bilinir. Hizmet verdiğiniz sektör ve etiketin kullanılacağı alana göre tasarımında bu kriterlere uygun renk paletlerini tercih edebilirsiniz. 

Kaliteli Materyaller Kullanmak

Etiket baskı sürecinde tasarımın etkileyici durabilmesi doğru materyal üzerine basılması ile mümkündür. Metalik kağıt, hologramlı kağıt, kalın etiket ve şeffaf etiket baskı gibi çok sayıda baskı materyali içerisinden tasarımınızı öne çıkaracak olanı seçmeyi ihmal etmemelisiniz. 

İşte sizler için etiket baskı tasarımı sürecinde bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken noktalar. Bu alandaki ihtiyaçlarınız için profesyonel bir destek alarak süreci daha kolay yürütmek isterseniz bizlere telefon numaralarımız üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Ofiste veya Şubenizde Olması Gerekenler Basılı Ürünler Nelerdir?

Ofisler ve şubelerde kullanılan baskılı matbaa ürünleri iş hayatını kolaylaştıran önemli unsurlar aras...

Reklam Ve Matbaa Sektörü Maliyetlere Dalgalı Dövizin Etkisi

Son bir kaç ay içerisinde dalgalı kur sebebiyle tüm sektörler oldukça sert etkilenmiş ...

Etkili Bir Broşür Nasıl Hazırlanır?

Yolda giderken veya mağaza içinde elinize mutlaka bir broşür tutuşturulmuştur. Apartmanın veya dairenizin...

Broşür ile 10 Adımda Potansiyel Müşterilerinizi Kendinize Çekin

Son derece fonksiyonel bir reklam ve tanımı metodu olan broşürleri nasıl daha ilgi çekici bir hale getire...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp