Etiket Baskıda En İyi Baskı için Hangi Materyaller Kullanılır?



Etiket baskı, oldukça geniş kullanım alanına sahip matbaa ürünlerindendir. Etiketler ürün tanıtıcı, fiyat bilgisi verici ve markayı sunan önemli bir görevlere sahip olur. Bu nedenle kaliteli etiketlere sahip olmak firmalar ve marka sahipleri açısından önemlidir. Etiket baskı işlemleri genellikle matbaalar aracılığıyla gerçekleştirilir. Baskı sürecinden önce tasarım konusu gündeme gelir. Firma ve marka sahibi tarafından onaylanan tasarımın istenen adette baskısı için üretim sürecine geçilir. Günümüzde online matbaa sistemleri sayesinde etiket baskı hizmeti almak isteyen kişilerin işleri oldukça kolaylaşmıştır. Kişiler iş yerlerinden çıkmadan bilgisayarları yahut akıllı telefonları üzerinden bile etiket baskı siparişlerini verebilirler. Etiket baskı hizmeti alacak olan kişilerin bu alanda siparişlerini oluşturmadan önce kısa araştırmalar yapmaları pek çok açıdan önemlidir. Özellikle baskı sonucunda ortaya çıkan ürünün kaliteli, etkileyici ve memnun edici olabilmesi için incelemeler ardından sipariş oluşturmak idealdir. 

Etiket Baskı Çeşitleri Nelerdir?

Etiket baskı çeşitlerinin oldukça geniş bir kullanım alanı olduğundan daha önce bahsetmiştik. Sizler de hemen fark edebilirsiniz ki hayatımızın hemen her yerinde etiketler vardır. Özellikle ticaret dünyasındaki birbirinden farklı sektörlere ait pek çok üründe etiket görmek mümkündür. Tekstil dünyası akla gelen ilk örneklerdendir. Mağazalarda kıyafetler üzerinde yer alan etiketler bizlere ürün adı, markası ve fiyatı gibi bilgileri verebilir. Süper marketlerde de satılan pek çok farklı ürünün üzerinde etiketler mevcuttur. Farklı boyut ve görüntülerde olan bu etiketler marka sahipleri tarafından satışa sunulan ürüne özel olarak üretilir. E-ticaret hayatlarımıza girdiğinden beri internet dünyasında yer alan pek çok küçük işletme ve markalar da kendilerini tanıtmak için çabalar göstermeye başlamıştır. Etiket baskı çeşitleri bu markalar için de oldukça işlevsel ürünlerdendir.
 

etiket baskı çeşitleri nelerdir?

 

Profesyonel gözle incelendiğinde etiket baskı çeşitleri farklı isimlerle tanımlanır. Bunlara birkaç örnek verebiliriz:

  • - Metalik görünümlü etiketler 
  • - Hava koşullarına dayanıklı etiketler
  • - Hologram etiketler
  • - Şeffaf etiketler
  • - Çift katlı etiketler
  • - Geri dönüşümlü etiketler

Her bir etiket çeşidi kendine özgü özellikleri ile dikkat çeker. Bu özelliklere göre farklı kullanım alanlarında değerlendirilirler. Bu çeşitlerin her birinde etiket baskı sürecinde kullanılan materyaller de birbirinden farklıdır. Bu nedenle etiket baskı sürecine başlamadan önce müşterilerin bu etiketleri nerede nasıl bir ürün üzerinde ve amaçla kullanacağını iyi şekilde değerlendirmesi ve tespit etmesi gerekir. 

Etiket Baskı Çeşitlerinde Kullanılan Materyaller

Etiket baskı sık tercih edilen matbaa ürünleri arasında olduğu için çok sayıda çeşidi ve türü mevcuttur. Her bir tür farklı yapısal özellikleri ile dikkat çeker. Bu yapısal farklılıkların oluşmasında kullanılan materyallerin farklı olması etkilidir. Genellikle düşük maliyetli, yapışkanlı ve ince kağıt malzemelerle etiket baskı işlemleri gerçekleştirilir. Bunun yanında daha farklı materyallerle de etiket baskı işlemi gerçekleştirmek mümkündür. En çok tercih edilen farklı iki etiket baskı çeşidi şöyledir:

Metalik Etiketler

Metalik etiketlerde kullanılan materyal kağıt gibi görünen folyo olarak adlandırılan bir malzemedir. Bu malzeme etiketin parlak ve dikkat çekici durmasını sağlar. Örneğin zeytinyağı şişeleri üzerine veya dikkat çekici etiket tasarımı kullanmak istediğiniz bambaşka ürünler üzerinde metalik etiket baskı ürünlerinden faydalanabilirsiniz. 

Hava Koşullarına Dayanıklı Etiketler

Hava koşullarına dayanıklı etiket baskı çeşitleri müşteriler tarafından ilgi ile karşılanan seçenekler arasındadır. Bu kategoride üretilen etiketler üzerinde uygulanan selefon ve UV kaplama işlemleri sayesinde nem, rutubet, sıcak veya soğuk hava koşullarının etiket üzerinde oluşturacağı olumsuz etkiler engellenmiş olur. 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Pandemi Sonrasında Hayat

Koronavirüs salgını ilk olarak Çin ülkesinde görülerek tüm dünyayı etkisi altına...

En Çok Kullanılan Baskı Teknikleri Nelerdir?

Baskı film, kalıp gibi şeyler kullanarak görselin ya da yazının kağıt ya da başka malzemelerin üzerine yapı...

Online Programlarla Broşür Tasarlamak Çok Kolay Ve Ücretsiz

Kendi broşürünüzü kendiniz tasarlamak istiyorsanız bu konuda çok fazla becerikli olmanıza ...

Yaratıcı Ambalaj Tasarımının Ürüne Faydası Nedir?

Son yıllarda üretim yöntemleri ve çeşitlerinin artmasıyla beraber pazarlama koşulları ve şartları ...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp