Kartvizit Ölçüleri Ve Kartvizit Tasarımları Örnekleri




Günümüzde her firma reklam ve tanıtıma çok önem verir. Özellikle de yapılan hizmetlerin ve çalışmaların tanıtılması için kartvizitlere ihtiyaç duyulur. Özellikle de kartvizit ölçüleri ve kartvizit tasarımları örnekleri göz önünde bulundurulmalıdır. Kartvizit tasarımları yapılırken her bir detaya dikkat edilir. Kartvizitler kişinin elinde daha uzun süre kalmalıdır. Bu nedenle kartvizit boyutlarının önemi de çok büyüktür. Kişisel istek ve tercihlere bağlı olarak kartvizit boyutları ve tasarımları da değişiklik gösterir. Kartvizit bir kurum ve ya kişinin kurumsal kimliğini yansıtır. Bu nedenle kartvizit ile ilgili ölçü, tasarım, renk ve kağıt kalitesine dair her detaya çok dikkat edilmelidir. 

Kartvizit Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

Kartvizit ölçüleri genellikle standart olur. Kartvizit ölçüleri genel olarak belli standartlara göre onaylanmıştır. Özellikle standart kartvizit boyutları genel olarak 8.4 x 5.2cm boyutlarında belirlenmiştir. Günümüzde en çok standart kartvizit modelleri tercih edilmektedir. Büyük firmalar marka imajlarını korumak adına standart kartvizitlerden farklı olanları kullanabilirler. Bu nedenle kartvizit boyutları firmaların marka değer ine göre değişiklik gösterebilir. Kartvizit boyutlarına göre kartvizit tasarlama şekilleri de ortaya çıkacaktır. Genellikle pek çok kurum standart kartvizit ölçüleri göz önünde bulundurularak kartvizit tasarımı isterler. 
 

Kartvizit Boyutları Önemli mi?

Günümüzde kartvizit boyutları çok önem taşımaktadır. Çünkü kartvizitlerin kişinin uzun süre kullanabileceği kadar dayanıklı olması gerekir. O nedenle kartvizitlerin çeşitlerinin de belli boyutları bulunmaktadır. Günümüzde pek çok kişi kartvizit boyutları önemli mi? diye sorabiliyor. Kartvizit boyutlarının önemli olmasının sebebi uzun süre dayanıklı olabilmesi içindir. Firmaların çoğu standart kartvizit örnekleri üzerinden çalışmalar yapılmasını isterler. Standart kartvizitleri çoğu zaman rahat bir kullanım da sağlamaktadır. 

 

kartvizit tasarım örneği

 

İnce Kartvizit Nedir? Örnekleri Nelerdir?

Kullanılan kartvizitlerin pek çok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle de ince kartvizit örnekleri öne çıkan kartvizit seçenekleri arasında yer alır. Kurumlar, firmalar ve bireyler genellikle ince kartvizit çeşitlerini de tercih edebilirler. İnce kartvizitler mikro kartvizit olarak da bilinir. Bunun yanı sıra ince kartvizit ölçüleri 2.5 x 8.5cm veya 3.5 x 8.5cm  olarak ön plana çıkmaktadır. Akılda kalıcı kartvizitler için tasarım ve kartvizitin ölçüleri de çok önem taşımaktadır. İnsanlar genel olarak ince kartvizitleri de kolay kullanımı sayesinde tercih ederler.
 

kartvizit tasarımları ve ölçüleri
 

Kartvizit Çeşitleri İle İlgili Merak Edilenler

Kartvizitlerin birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de laklı kartvizitlerdir. Baskı yüzeyine uygulanan tasarımlar ile kartvizitler parlak ve çekici görünür. Ayrıca laklı kartvizit ölçüleri de farklılığı ile ön plana çıkar. Lak uygulaması yapılan kartvizitler kağıt üzerinde baskının dağılmasına karşı da çok dayanıklı olması ile bilinir. Bunun yanı sıra özel kasimli kartvizit ölçüleri de firmaların isteğine göre şekillenir. Günümüzde sıvamalı kartvizitler de çok tercih edilir. Özellikle sıvamalı kartvizit ölçüleri (8.2×5.2cm) olarak bilinmektedir. Dijital şekilde basılan acil kartvizit çeşitleri de aynı gün baskıdan çıkar ve kargoya verilir.

Plastik ve Şeffaf Kartvizit Özellikleri

Farklı tasarımlar isteyen kişiler kağıt kartvizit yerine şeffaf ve ya plastik kartvizit de isteyebilirler. Özellikle plastik kartvizit çeşitleri oldukça dayanıklı olur. Uzun yıllar boyu kullanılabilen bu kartvizitlerin tahribatı da kolay kolay gerçekleşmez. Plastik kartvizitler dayanıklı ve esnek yapıları ile ön plana çıkarlar. O nedenle kesim ve tasarımları da özel olarak yapılır. Şeffaf kartvizitler ise etkileyici görünümleri ile hayran bırakır. Tasarımı ile ön plana çıkan şeffaf kartvizit çeşitleri de çok talep görmektedir. Daha kaliteli olan şeffaf kartvizitlerin akılda kalıcılığı da çok yüksektir. Özellikle bazı kurumlarda kurumsallığın öne çıkması için bu çeşitler kullanılır.

 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Kitap Ayracı Deyip, Geçmeyin

Kitap Ayracı Nedir?   Kitap aldığınızda, içinden çıkan renkli ok şekilli ve cetvel nitelik...

Font Nedir? Font Çeşitleri Nelerdir?

  Yazı teknikleri özellikle bilgisayarın gelişmesi ile çok zenginleşmiş ve bu dönemde yazı ...

Bardak Altlığı Baskı Teknikleri Nelerdir?

Bardak altlıkları, bardaktan kaynaklanan sıcak ve soğuk içeceklerin yüzeyle temasını engelleyerek deforma...

Afiş Baskısında Metinlerin Okunabilirliği Nasıl Sağlanır?

Afiş baskısı, birçok işletme ve organizasyon tarafından etkili bir pazarlama aracı olarak kullanılmaktadır. An...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp