Cepli Dosya Ölçüleri Ve Tasarımları Hakkında Genel Bilgiler



Cepli dosyalar kuruluşunuz için materyalleri barındırmanın ve saklamanın en kullanışlı yoludur. Markanızı ve profesyonelliğinizi sergileyerek sizi bir adım öne taşır. Ayrıca hedef kitleniz için de oldukça verimli bir promosyon ürünüdür. Müşterilerinize kendiniz hakkında verdiğiniz bilgileri saklaması için kolay bir yol sunar. Böylece göz önünde olma ve erişilebilirliğiniz artar.
 

Promosyon Ürünü Olarak Cepli Dosya Tercihi
 

Promosyon ürünleri, bir işletmeyi veya etkinliği tanıtmak için kullanılan markalı ürünlerdir. Promosyon ürünlerinin marka bilinirliğini artırma, marka sadakati oluşturma ve deneyim sağlama gibi birçok avantajı vardır. Araştırmalara göre promosyon ürünlerine sahip tüketiciler kaliteli ve kullanışlı promosyon ürünlerini 5 yıldan fazla kullanmaktadır.

 
Promosyon ürünleri yalnızca etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadeli marka bilinirliği de oluşturur. Bu nedenle promosyon ürünü olarak cepli dosya tercih etmek akıllıca bir seçim olacaktır. Toptan cepli dosya bastırmak hem kullanım açısından elverişlidir hem de uygun fiyatlıdır. Ayrıca promosyon ürünleri sadece müşterilerle değil, çalışanlarla da ilişkileri güçlendirmek için kullanılabilir.

Cepli Dosya Boyutları

Hemen hemen her boyutta cepli dosya yapılmaktadır. 6x9 ve 4x9 dosyalar yaygın kullanılan mini dosya boyutlarıdır. Legal boyutlu bir cepli dosya boyutları ise 9x14,5 inçtir. Yasal ve finansal gibi sektörler ise standart cepli dosya boyutları 8,5x14 inç ölçülerinde yapılır. Kullanım sıklığına göre cepli dosya bastırırken hangi ölçülerde yaptırılır?
9x12 bir adet 4 inç iç cepli,
9x12 iki adet 4 inç iç cepli,
9x12 eğimli ya da düz dikey cepli,
9x12 üç katlı kapaklı ve orta panelde bir adet 4 inçlik cep,
9x12 tek cep eğimli ya da düz kapaksızdır.
 
Cepli dosya bastırırken hangi ölçülerde yaptırılır sorusunun cevabını verdikten sonra sıra geldi tasarım ve baskı kalitesine;

Cepli Dosya Tasarım Kalitesi

Cepli dosyalarının kullanılabilirlik boyutlarının yanı sıra cepli dosya baskı ve tasarım ölçüleri de oldukça önemlidir. Şirketinizde kullandığınız ya da müşterilerinize sunacağınız bu promosyon ürününün tasarımı sizi yansıtacaktır. Güçlü bir marka varlığına sahip olmak, bir şirketin büyümesinin anahtarıdır. Şirketinizin logosunu yüksek kaliteli, kullanışlı ve iyi tasarlanmış ürünlere basmak kalitenizi gösterir.

cepli dosya tasarım kalitesi
 
İyi tasarlanmış ve kaliteli basılmış cepli dosya baskı ve tasarım ölçüleri müşterilerinizin dikkatini çeker. Yalnızca bir promosyon ürününe dahi gösterdiğiniz önem nedeni ile müşterilerin size olan güvenini arttırır. Temel olarak, müşteriler gördükleri ve bir markadan algıladıkları kaliteye yönelir. Bu, büyük ölçüde ürünün tasarlanma şekli tarafından belirlenir. Bu nedenle cepli dosya baskı ölçüleri de en az tasarımı kadar kaliteli olmalıdır.

 

Etkileyici Cepli Dosya Tasarımları

Ürünlerde tasarımın kalitesinden bahsetmişken, etkileyici bir tasarım oluşturmanın ipuçlarını da göz ardı etmemek gerekmektedir. Etkileyici cepli dosya tasarımları için en başta renklere odaklanmalısınız. Farklı renk kombinasyonları farkındalığı arttırmanın ve dikkatleri üzerine çekmenin bir yoludur. Genel tasarımlarda genellikle renkler bir sıcak, bir soğuk renk olmak üzere beyaz ya da siyah üçüncü ton olarak seçilir. Örneğin; Kırmızı, Mavi ve Beyaz kombinasyonu hem güven uyandırır hem çarpıcıdır hem de kalitelidir.

cepli dosya tasarım
 
Cepli dosya üzerinde şirketinizin logosu, ismi ve iletişim bilgileri mutlaka yer almalıdır. İdeal bir logo yerleşimi ön kapağa yapılır. Kapağın üstünden 5 cm kadar aşağıya dikkat çekecek ve görünür şekilde yerleştirilmelidir. Hemen altında ise şirketin adı yer almalıdır. İletişim bilgileri ise arka kapağın alt kısmından 2 cm yukarıda yer almalıdır. Tasarımda logonun renklerine yer verilmelidir. Keskin şeritler ya da oval çizgiler Etkileyici cepli dosya tasarımları için eşsizdir.

cepli dosya tasarımları

Kaliteli Bir Cepli Dosya Üretimi

Cep dosyaları diğer baskı malzemeleri gibi düz pres levhalara basılarak üretilir. Bu levhalar daha sonra toplu olarak kesilir. Genel şekil elde edilmesi için özel yapım kalıplar kullanılır. Cepler katlanıp dosyanın içerisine kaliteli bir yapıştırıcı ile sabitlenir. Kaliteli üretim promosyon olarak toptan cepli dosya bastırmak için brosur.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Cepli Dosya Baskı Ölçüleri ve Kalitesi
 

Bir promosyon ürününü için yapılan baskının kalitesi oluşturduğunuz baskı dosyalarına bağlıdır. Baskı dosyalarınızın ve tasarımlarınızın kalitesi ne kadar iyi olursa, ürünlerinizin genel kalitesi de o kadar iyi olacaktır. Cepli dosya baskı ölçüleri, ürün üzerinde basılı olarak çıkacağı için resmin gerçek boyutudur. İnç veya santimetre cinsinden ölçülür. Görüntü dosyası boyutu ise bayt cinsinden ölçülür. Görüntünün bir diskte veya sürücüde ne kadar yer kapladığını söyler.
 
Çözünürlük, bir görüntüdeki piksellerin veya noktaların yoğunluğunu ifade eder. Dijital görüntüler için çözünürlük, PPI (inç başına piksel) cinsinden ifade edilir. Basılı görüntüler için çözünürlük ise, DPI cinsinden ifade edilir. İnç başına nokta sayısı demektir. Doğru boyutlara ve çözünürlüğe sahip baskı ve tasarım oluşturmanın en iyi yolu tam kapsamlı baskı seçeneğidir.



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Karton Çanta Kullanımının Faydaları

Karton çantalar günümüzde farklı pek çok alanda kullanılmaktadır. Hem kişiler açı...

El İlanı Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Baskı ürün grubu içerisinde yer alan el ilanları birbirinden farklı ürün ya da hizmet &uum...

3 Boyutlu Yazıcılar

Üç boyutlu yazıcılar günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılması tercih edilen ale...

Grafik Tasarımı Nedir? Grafik Tasarımı Terimleri Nelerdir?

Günümüzde duvarlarda, kitaplarda, dergilerde ve afişlerde yazılı olarak veya görsel olarak bir&cc...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp