Dergi Baskısında Sürdürülebilirlik İçin Neler Yapılır?



Dergi baskı, pek çok farklı kişi, firma, topluluk ve kurum tarafından zaman zaman başvurulan kitle iletişim araçlarındandır. Dergiler birbirinden oldukça farklı konularda üretilebilien zengin içeriklere sahip görsel ve yazılı iletişim araçlarındandır. Dergi baskı işlemleri herkesin bildiği ve alışkan olduğu şekilde kağıt malzeme kullanılarak hazırlanır. Bu noktada tüketilen kağıt miktarı arttıkça artan ağaç kesimleri ile doğadaki ekolojik dengenin bozulması nedeniyle bir endişe duyulabilir. Bu endişeye karşılık üretilen çözüm yolları ise dergi baskı dünyasındaki doğa dostu çözüm yollarının bulunmasını sağlar. 

Sürdürülebilirlik kavramı hayatlarımıza son dönemlerde girmiştir. Fakat her geçen gün adını daha sık duymaya başladığımız bu kavram doğa dengesini koruyan, geri dönüşüme önem veren doğanın ve ekolojik dengenin korunmasını hedefleyen fikirleri ve amaçları içerisinde barındırır. Matbaa ve baskı dünyasında da sürdürülebilirliğe verilen önem ve gösterilen ilgi her geçen günde artar. Bu ilgiler alandaki çalışmaları artırdığı için günümüzde dergi baskı işlemleri başta olmak üzere matbaa alanında pek çok sürdürülebilir fikir önerisi geliştirilir. 

Dergi Baskısında Doğa Dostu Fikirler

Dergi baskı işlemi için kullanılan temel materyal kağıttır. Henüz ilk okul yıllarından itibaren öğretilen temel bilgi kağıt üretimi için ağaçların kesildiği yönündedir. Ağaçlar dünyamızın akciğerleri olarak bizlere temiz hava için gereklidir. Ekolojik denge için de ağaçlar olmazsa olmazdır. Ayrıca doğadaki çok sayıda canlının yaşam alanı da ormanlardır. Tüm bu bilgiler ışığında ormanların ve ağaçların korunması gerekir. 

Dergi baskısı için ortaya çıkarılan ilk doğa dostu fikir kağıt üretimi için özel olarak ayrılan ve yetiştirilen alanların belirlenmesi olmuştur. Kağıt üretimine özel olarak yetiştirilen ağaçlar sayesinde doğadaki dengeye hasar vermemeye çalışılmıştır. 

Artan nüfus, dergi baskı başta olmak üzere kağıt tüketimindeki artışın hızlanması gibi durumlar sadece ağaç yetiştirmenin yeterli olmayacağını gösterir. Bu noktada yeni doğa dostu fikirler bulunur. Geri dönüştürülmüş kağıtlar bu noktada oldukça kıymetli bir buluştur. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde kullanılan kağıtların yeniden geri dönüştürülerek baskıya hazır kağıtlar halini alması mümkündür. Dergi baskı işlemlerinde bu kağıtlardan destek almak oldukça avantajlı ve doğa sever bir davranıştır. 

Dergi baskı işlemlerinde kullanılan mürekkepler ve diğer baskı materyallerinin de doğa dostu içeriklere sahip olduğundan emin olmak önemlidir. Doğada kolay şekilde çözünen materyaller, çevreye, çocuklara, hayvanlara zararsız temiz içerikli malzemeler kullanılması sürdürülebilirlik açısından ayrıca önemlidir.
 

dergi baskı yönteminin fiyata etkisi

 

Yenilikçi Dergi Baskısı Yöntemlerinin Fiyatlara Etkisi

Dergi baskı hizmeti almak isteyen müşteriler elbette mevcut olan doğa dostu seçenekleri tercih etmek ister. Ancak kişiler bu durumda maliyetlere ne gibi yansımalar olacağını merak eder. Dergi baskı maliyetleri için doğa dostu, geri dönüştürülmüş kağıtlar kullanılması halinde müşteriler hiçbir ek maliyetle karşılaşmazlar. Dergi baskı sürecinde kullanılan tüm doğa dostu eylemlerin dergi üzerinde belki kapakta küçük bir kısımda belirtilmesi okuyucuların da bu durumdan haberdar olmasını sağlar. 

Toplumda duyarlılığı artırmak adına da geri dönüştürülmüş kağıtlar ile yapılan dergi baskı işlemlerinin baskıdan çıkan dergiler üzerinde belirtilmesi etkili bir farkındalık da yaratacaktır. Brosur.com ailesi olarak doğaya, yaşama ve tüm canlılara önem veriyoruz. Atıkların geri dönüştürülmesi, geri dönüştürülmüş kağıtların kullanılması, doğa dostu kimyasal içermeyen mürekkepler gibi alınabilen tüm önlemleri alarak temiz ve çevreci çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyuyoruz.



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Etiket Baskı Tasarımının Temel Kuralları

Etiket baskı, matbaa ve baskı dünyasında sık tercih edilen ürün grubu arasında yer alır. Etiketler old...

Kartvizit Tasarımlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kartvizitler, profesyonelliğin göstergelerinden biridir. İş görüşmelerine ya da iş birliklerine başlam...

Özel Kesim Magnetlerin Kullanım Alanları

Reklam sektörlerinde tercih edilen magnet ürünleri gündelik yaşamda oldukça kolaylık sağla...

Ajanda Promosyon Ürün Olarak Kullanılabilir Mi?

  Promosyon ürünler reklam sektörü için son derece önemli bir konumda yer...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp