Reklam Ve Matbaa Sektörü Maliyetlere Dalgalı Dövizin Etkisi



Son bir kaç ay içerisinde dalgalı kur sebebiyle tüm sektörler oldukça sert etkilenmiş ve bu durumun sonucu olarak ciddi anlamda hissedilmiştir. Bu bağlamda maliyetlerin yükselmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Kağıt Maliyetleri

Kağıt maliyetleri döviz dalgalanmaları sebebiyle gün geçtikçe artma eğiliminde olmaktadır. Kağıt basım ve kalitesi nispetinde özellikle ithal kağıtlar üzerinde maliyetleri etkilemeye devam etmektedir.
Döviz kuru dalgalanmaları matbaa ve reklam sektöründe euro ve doların etkisi sadece hammadde girdileri değil bununla birlikte işletme gider maliyetlerinin hesaplanması, işçilik giderlerinin eklenmesi ile birlikte fiyat farklılıkları gerçekleşmiştir. brosur.com.tr olarak oluşan kur farklarının mümkün olan en düşük seviyede yansıtılması konusunda ciddi çalışmalar yapılmaktadır.



Hammadde Girdileri ve İşçilik Maliyetleri

Son dönemlerde yaşanan euro ve usd kur artışı reklam ve matbaa sektörünün ana maddesi olan kağıt ve işçilik giderlerinde artış söz konusu olmaktadır. Matbaa reklam sektöründe dövizin etkisi 1. sınıf kuşe A4 kağıtlarının matbaalar tarafından girdi olarak alması halinde diğer yardımcı maddelerden oluşan mürekkep, matbaa demirbaşların üretim maliyetleri bu sebepten dolayı yükselmiştir. Kitap seri basımlarında adet fazlası olması halinde bu farkı minimum düzeyde yansıtmaya çalışılmaktadır.


Basım Maliyetleri Neden Yükselir?

Bir kitabın oluşturulması ve basım haline getirilmesine kadar birden çok adımlardan geçmektedir. Bu bağlamda matbaa baskı kağıt basım maliyetlerinin yükselmesi Kitapların tüketiciye ulaşmasına kadar geçen her süreç planlanan maliyet anlamına gelmektedir. Rutin maliyetler bellidir ve maliyet üzerine makul kar marjı ile matbaa işlemleri yapılmaktadır. Planlanmamış aniden ortaya çıkan ek maliyet girdileri olumsuz yönde çok şiddetli şekilde etkilemektedir. Bu sebeple kitapların basım aşamasında maliyetlerin yükselmesi fiyatları etkilemekte ve satış fiyatına kadar yani tüketiciye kadar bu maliyet eklenmesi zorunlu hale gelmiştir.

Kağıt üretimi yerli olması adına öncelikle kağıdın hammaddesi ağaçların doğru şekilde yönetilmesi çok önemlidir. Ormanlara zarar vermeden bilinçli bir şekilde ağaçlardan kağıdın üretilmesi halinde ve aynı zamanda geri dönüşümün doğru yönlendirilmesi ile maliyet fiyatlama süreci olumlu yönde etkilenecektir.
 

Reklam Sektörü Maliyetleri

Reklam sektörü medyanın en önemli araçlarından birisidir. Gerek görsel gerekse yazılı reklam araçlarının kendine özgü maliyet kalemleri mevcuttur. Yazılı reklam kategorisinde özellikle matbaaların basım işlemleri arasında kapak kağıtların hazırlanması A4 kağıt girdilerinin kalitesi ve diğer maliyet kalemlerinin girdi fiyatları yükselmesi sonucunda basım maliyetlerinin yükselmesi işletme maliyetlerini büyük oranda etkilemiştir. Bu durumun sonuçları içerisinde matbaaların basıma ara vermesi gibi olumsuz sonuçlar söz konusu olmaktadır.

brosur.com.tr olarak bizler bu olumsuz durumların yaşanmaması için elimizden gelen tüm gayreti yazarlarımıza ve okurlarının yanında olarak göstermeye çalışmaktayız.
 

Yayınevleri Anlaşmaları

Yayınevleri ile yapılan anlaşmalardaki hakların korunması yönünde brosur.com.tr olarak gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İşbirliği ve iş ortaklığı yaptığımız yazar ve kurumların da aynı anlayış içerisinde olmaları konusunda desteklerine teşekkür ediyoruz.

Basım Adetleri Ve Fiyatlama

Basım işlemi bir matbaanın ana görevi arasında ilk sırayı almaktadır. Kitapların görsel ve grafiksel tasarımlarının gerçekleştirilmesi hususunda brosur.com.tr olarak tüm desteğini sağlamaktadır. Yazarlar ile kitap tasarım ve basımı konusunda bir kaç alternatif birden sunulmaktadır. Bu sayede talep eden yazar veya yayın evlerine uygun bütçeli paketleri seçebilmektedirler.

Fiyatlamalar konusunda ortalama maliyetlerin üzerinde fiyatlar ile girdileri söz konusu maliyetleri içerisinde çeşitli kalem değişkenleri mevcuttur.  Kağıt, elektrik, işçilik, grafik ve tasarım değişkenleri, uzman ekip personel giderleri, ulaşım, teslimat giderleri gibi birçok birim kalemler yer almaktadır.
Bir kilo kağıdın birim maliyeti döviz ile satın alınması o günkü ortalama kurun birim başına dağıtım maliyet fiyatını oluşturmaktadır.
 

Vadeli Ve Peşin Ödeme Yöntemi

Firma olarak brosur.com.tr  maliyetlerini düşük tutmak ve tüm matbaa işlemlerinin bu olumsuz piyasa göstergelerinden korumak amacıyla peşin ödeme olarak çalışmaktadır. Girdilerin maliyetleri bu durumda biraz daha düşük tutmakta ve bu sayede düşük fiyatlar ile satışını gerçekleştirmektedir.
Farklı şehirlere kargo ile teslimat yapılmaktadır. Yine bu anlamda sadece yarısının alıcı ödemeli şekilde gönderimi ile müşterilere destek verilmektedir.

Aynı kategorideki ürünlerin alternatifli olması müşterinin seçimi konusunda da kolaylık sağlamakta ve denge bu şekilde sağlanmaktadır. Müşterilerin ödeme sürecinde brosur.com.tr olarak tüm avantajlı fiyatlamaları ve ödeme kolaylıklarını sağlamaktadır. Bu konu hakkında detaylara web sitesi üzerinden iletişe geçebilirsiniz.
 

 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Geçmişten Günümüze Saat

MÖ 4000'lerde ilk kez Mısır’da kullanılmaya başlanan saat, zamanı ölçmek içi...

Acil Kartvizit Tasarım ve Baskı Süreçlerini İnceleyelim

Acil Kartvizit Nasıl Tasarlanır? İş dünyasında profesyonel çalışanların temel ihtiyacını karşılayan k...

Antetli Kağıt Ne İçin Kullanılır?

  Antet kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise ba...

Matbaanın İnsan Hayatındaki Yeri

Matbaa, insanlık tarihinin ve medeniyetin gelişmesinde önemli rol oynayan araçlardan biridir. Yazının bul...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp