Baskı İçin Uygun Tasarımı Nasıl Hazırlarsınız?



Yapılan tasarım işlerinin her birinde baskı ölçüleri değişmektedir. Tasarıma uygun şekilde baskı oluşturmak isteyen kişiler ilk olarak baskı ölçüsünü belirlemektedir. Baskı için uygun tasarımı nasıl hazırlarsınız sorusu yapılacak tasarıma göre değişiklik göstermektedir. 

Baskı için uygun tasarımı nasıl hazırlarsınız sorusu için broşür, afiş, kartvizit, antetli kağıt ve zarf tasarımlarının her birinin boyutu farklıdır. Müşterinin isteğine göre de tasarım boyutu özel olarak girilmektedir. Baskı için uygun tasarım hazırlamak yapılacak tasarımı görsel açıdan zenginleştirmektedir. 

Baskı için uygun tasarım hazırlamak için yapılacak tasarım konusu belirlendikten sonra baskının boyutu da sayfaya girilmektedir. Hazırlanan boyut ile üzerine tasarım yapılmaktadır. İlk olarak boyut belirlenen tasarımlarda, tasarım üzerine işlem ya da değişiklik yapmak çok daha kolay hale gelmektedir. Tasarımı zengin ve görsel açıdan kaliteli göstermek isteyen kişiler yapacakları tasarım ölçüsünü ve formatını doğru şekilde sayfaya girmektedir. Girilen boyut ile tasarım aşamaları daha kolay şekilde ilerlemektedir.
 

baskı için uygun tasarım hazırlamak


Baskıya Uygun Tasarım Dosyaları Nelerdir?

Baskı için hazırlanan dosyalar, yapılan tasarıma göre değişiklik göstermektedir. Baskıya hazır tasarım dosyaları arasında psd, pdf, jpeg gibi dosya formatları bulunmaktadır. Baskıya hazır tasarım dosyaları yapılan tasarımın matbaa baskısı ya da dijital baskı olması baskı seçeneklerini de değiştirmektedir. Dosya formatlarının her biri baskı için uygun şekilde hazırlanmaktadır. Baskıya uygun tasarım hazırlayacak olan kişiler seçtikleri dosya formatı ile işi baskıya göndermektedir. Bu aşamada seçilen baskı dosyası işin görselliğini ve baskıda ne kalitede çıkacağını belirlemektedir.
 

Broşür Baskı Ölçü Dosyası Nedir?
 

Broşür baskı ölçü dosyası işin düzgün çıkması için özel olarak belirlenmektedir. Standart broşür baskısı isteyen kişiler broşür baskı ölçü dosyası boyutlarını yapacakları tasarım sayfası içerisinde girmektedir. Girilen bu boyut broşür dosyasını baskıya hazır hale getirmektedir.

Broşür ölçüleri müşterinin isteğine göre özel olarak şekillendirilebilir. Özel boyut broşürler el ile girilmektedir. Hazırlanan broşür tasarımları ile birlikte girilen ölçüler işin baskıda tam olarak oturmasını ve net bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır. Yapılan tasarım çalışmalarında ölçü dosyası kullanmak büyük önem taşımaktadır.
 

Baskıya Hazırlamada Tasarım Son Kontrolleri Nelerdir?

Baskıya hazır tasarım kontrolleri yapılan tasarım işlerinde, işi baskıya göndermeden önce yapılmaktadır. Tasarım kontrolleri ve baskı kontrollerinin ardından iş temiz bir şekilde baskıdan gelmektedir. Tasarım üzerinde bulunan yazıların convert formatının alınması baskı kontrol işlerinde en önemli adımdır.

Yazı fontunun baskıda düzgün bir şekilde çıkması için bu işlemin her tasarım işinde yapılması gerekmektedir. Baskıya hazır tasarım kontrolleri arasında aynı zamanda kenar kırım noktalarının belirlenmesi ve kesim paylarının bırakılması da işte herhangi bir aksilik oluşmasını engellemektedir. 

Ayrıca küp bloknot basımı hakkında ve fiyat bilgileri konusunda detayları öğrenmek için bloknot sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Afis Baskısında Sınırları Zorlayan Yeni Teknikler ve Trendler Nelerdir?

Afiş baskı uygulamaları pek çok farklı amaçla, firmalar, işletmeler, büyük ve küç...

En Çok Kullanılan Baskı Teknikleri Nelerdir?

Baskı film, kalıp gibi şeyler kullanarak görselin ya da yazının kağıt ya da başka malzemelerin üzerine yapı...

Emlakçılar İçin Matbaa Baskı Ürünleri Brosur.com.tr' de

Emlakçılar için matbaa baskı ürünleri mesleğin en etkin araçlarıdır. El ilanı, afiş,...

Özel Kesim Magnetlerin Kullanım Alanları

Reklam sektörlerinde tercih edilen magnet ürünleri gündelik yaşamda oldukça kolaylık sağla...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp