Kaliteli Dergi Basımı Nasıl Gerçekleştirilir?



Dergiler hayatın vazgeçilmez ve en önemli unsurlarından birisidir. Enerji, eğitim, çevre gibi genellikle her sektörde kullanılmaktadır. Dergiler haftalık, aylık veya 3 aylık şeklinde çıkarılabilir. Dergi okuyucuların en çok sordukları sorulardan birisi de dergi basımı nedir sorusu olmaktadır.


Dergi Basımının Önemi


Birçok sektörde var olan bilgilerin, belgelerin, makalelerin, grafiklerin ve resimlerin bir araya geldikleri kitapçığı dergi denir. Bu detayların toplanıp bir araya gelmesi ve matbaada baskıya verilmesi sonucu ortaya çıkan işleme ise dergi basımı denmektedir. 

Kaliteli dergi basımı işlemlerinde en önemli unsur malzemelerin kaliteli seçimi ve görseller ile uyumudur. En kaliteli basım dia ile sağlanır. Bunun dışında opak tercih edilmesi kalitenin düşürülmesine neden olmaktadır. Yüksek çözünürlük her ne kadar maliyetleri arttırsa da kaliteyi arttıran en öneli unsurdur. 

Dergilerde özellikle okuyucuların gözü rahatsız etmeyen, yorucu ve konsantre isteyen dizi ve tasarımların olmaması kaliteli ve başarılı dergilerin oluşmasında önemli noktalardan birisidir. 


Dergi Kapakları 


Bunlar dışında hızlı baskı dergi ile dergilerin basımı hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılmaktadır. Burada kağıtların seçimi, dergi kapakları için uygulanan uygulama da çok önemlidir. Dergi basımlarında genellikle 115-120 gram parlak veya mat kuşe kumaşlar kullanılmaktadır. Ayrıca dergi kapaklarında daha ağır ve yoğun hamur kağıtlar kullanılmaktadır. Dergi kapaklarına uygulanan selefon uygulaması ile dergi kapakları daha kaliteli ve seçkin bir derginin oluşmasına yardımcı olmaktadır. 

Dergi kapaklarında daha çok fotoğraf veya çizim kullanmak ve bunu büyük bir ölçek ile uygulamak okurların dikkatlerini çekmek için iyi bir yöntemdir. 


Dergi Tasarımları Nasıl Olmalıdır?


Dergi tasarımlarında renk seçimi oldukça önemlidir. Okuyucuların gözlerini yormayacak ve merak uyandıracak şekilde tasarlanmalıdır. Ayrıca hazırlanan dergilerin basımı işlemlerinde renklerin birbirine karışmaması, grafiklerin büyüklükleri okunacak düzeyde olması kaliteli derginin en önemli unsurlarıdır. 


Dergi Basımı Fiyatları

 

Dergi baskı fiyatları bazı kategorilere göre değişkenlik gösterir. Özellikler derginin sayfa sayısı, kaç sayfa olacağı, dergide kullanılacak kağıtların cinsi ve kapakta selefon harici uygulanacak diğer işlemler dergilerde baskı fiyatlarında değişkenlik göstermektedir. Ayrıca dergilerin aylık veya 3 aylık dergi yaptırılır iken fiyatlarda da değişkenlik gösterebilir. 



Bu Blog Yazılarımız da İlginizi Çekebilir
Baskılı Kağıt Karton Çanta İmalatı Nasıl Yapılır?

Günümüzde reklam ve tanıtım alanı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle karton &...

Katalog Baskısı İle Ürün Tanıtma

Birçok sektörde firmalar ürünlerini ve hizmetlerini müşterilere tanıtmak isterler. Bunun i...

Karton Çanta Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Karton çantalar, çevre dostu ve pratik ambalaj çözümleri olarak günümüz...

Profesyonel Katalog Tasarımı Nasıl Yapılır?

Farklı sektörlere bağlı olarak firmalar için katalog büyük öneme sahiptir. Özellikle ...

Üye Ol

Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Üye Giriş
Üye Girişi

Şifre Yenileme Talebi
Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp
Hemen Ara WhatsApp